Blog, Livsstil, Mandesager, Oplevelser

Sådan laver du den perfekte gin og tonic

perfekte gin og tonic
rasmusblog

Gin er på få år blevet det helt store hit, når det kommer til spiritus. Det er heller ikke så underligt, for enebær-drikken findes i et utal af lækre variationer. Før i tiden har gin hovedsageligt været et engelsk produkt, men nu laves deres over 50 forskellige slags bare i Danmark.

Denne type af spiritus gør sig godt i cocktails som Gin Hass eller French 75, men en helt klassisk gin og tonic kan virkelig også noget – især, hvis man ved, hvordan man skal lave den.

Vælg den rigtige

Når det kommer til at vælge en god gin, afhænger det meget af smag og behag. Gins kan både være tørre, søde, milde og mere kraftige. De fås også med en lang række forskellige botanicals. Det er betegnelsen for de smagsgivere, der er tilsat i ginnen. Det kan eksempelvis være anis, citron, appelsin eller koriander. Kig på hvilke botanicals der er i de forskellige gins og vælg nogle smage, du synes særligt godt om. På https://www.jyskvin.dk kan du finde en lang række gins med forskellige botanicals.

Er du mere til søde drikke og måske ikke så vild med den gran-agtige smag mange gins kan have, så kan du gå efter en sloe gin. De er lavet på slåenbær og har en mere sødlig, næsten marcipan-lignende smag og er flotte røde i farven.

gin med lime

Brug en tonic, der passer til din gin

En gin og tonic består som udgangspunkt af én del gin og tre dele tonic. Der er altså noget mere tonic i, end der er gin og derfor er det ligeså vigtigt at gå op i at finde den rette tonic. Der findes flere apps, der hjælper dig med at sammensætte en bestemt gin med en bestemt tonic og du kan også finde guides på nettet. Her er det dog også vigtigt at huske på dine egne smagsløg. Den bitre smag mange forbinder med tonicvand kommer fra smagsstoffet kinin. Kan du godt lide den smag, kan du gå efter tonics med et højt indhold af kinin. Er du ikke til det helt bitre, kan du vælge en sødere tonic som eksempelvis 1724.

Top den med garniture

Som prikken over i’et kan du toppe din gin og tonic med lidt garniture. Det pynter på drinken og gør den mere præsentabel, men det kan faktisk også betyde noget for smagen. Du kan f.eks. vælge at bruge garniture, som også går igen i din gin eller din tonic. Det kunne være en skive appelsinskal, hvis der er appelsin i ginnen. Det kan forstærke den smag, der allerede er i din drink. Du kan også vælge at bruge en helt anden garniture og derved give drinken en ny smag.

Det ekstra blærede

Skal du tage din drink til et endnu højere niveau, kan du servere den i et traditionelt ballonglas. Køl den ned med isterninger lavet af tonic eller brug whiskysten, så din drink ikke bliver fortyndet. Det er små ting, men det er detaljerne, der gør en god gin og tonic til en perfekt gin og tonic.