Blog

Få smuk hud med koreansk hudpleje

øjenmasker

Alle ved vist godt, at det er en god idé at rense sin hud. Når man jævnligt renser huden, kan man nemlig holde den sund og ren og undgå for mange urenheder. Generelt vil huden se ung ud i længere tid, hvis man passer godt på den med renseprodukter og fugtighedscremer. I Sydkorea har man dog taget den daglige hudpleje til helt nye højder. Her er hudpleje mere end bare en rutine, der skal overstås hver morgen og aften – det er en hel filosofi i sig selv. Herunder kan du blive klogere på koreansk hudpleje. 

Mere end bare hudpleje 

Koreansk hudpleje er, som sagt, meget mere end bare en rutine, der skal overstås. Der ligger faktisk en hel filosofi bag koreansk hudpleje, og det er mere et ritual end en rutine. Det er ikke de specifikke produkter, der er i fokus her, men derimod måden de anvendes på. Det kan dog stadig være en god idé at købe koreanske hudplejeprodukter fra eksempelvis Suri Suri. Sydkoreanerne er nemlig eksperter indenfor hudpleje, og deres produkter er derfor nogle af de bedste i verden. Uanset om du mangler nye ansigtscremer, renseprodukter eller øjenmasker, kan du altså med fordel vælge koreanske mærker. 

10 trin til en smuk og fejlfri hud 

Det helt centrale i koreansk hudpleje er, at man skal igennem mange trin. De fleste danske kvinder gennemgår nok ikke mere end et par trin i deres hudplejerutine. Hvis man skal følge den koreanske hudplejefilosofi, skal man dog minimum igennem ti trin.  

Først renser man huden grundigt med først en renseolie efterfulgt af en vandbaseret skumrens. Når huden er grundigt renset, går man videre til eksfoliering, der fjerner døde hudceller. Herefter bruger man en toner, der forbereder huden til de efterfølgende produkter. Nu kommer man så til den såkaldte essens, der er kernen i den koreanske hudpleje. Essens er en mellemting mellem en toner og et serum, og den giver dybdegående fugt til huden. Efter essens går man videre til et serum, der som regel vil være målrettet et specifikt hudproblem som urenheder eller rynker. Herefter anvender man en form for maske, der skal sidde på huden i et stykke tid. Der kan bruges mange forskellige masker, der enten dækker hele ansigtet eller måske bare en øjenmaske, der fjerner sorte rander under øjnene. Til sidst kommer man til cremerne, og man starter med en øjencreme, der plejer den sarte hud omkring øjnene. Øjencremen efterfølges af en ansigtscreme, der er tilpasset din hudtype. Til allersidst afsluttes det hele med en solcreme, der beskytter huden imod solens skadelige UV-stråler. 

Alle kan få glæde af koreansk hudpleje 

Koreansk hudpleje kan gøre en kæmpe forskel for din hud, uanset din alder og din hudtype. Eftersom det mere handler om rutinen end de specifikke produkter, kan du altid tilpasse hudplejen til din hud. Hvis du synes, det virker uoverskueligt at skulle igennem ti trin hver morgen, kan du også bare vælge nogle af trinnene. Du kan f.eks. nøjes med at rense huden efterfulgt af essens, en øjenmaske og fugtighedscreme.