Livsstil, Oplevelser

Derfor skal du prøve reformer træning

reformer træning

Leder du også efter en god måde at komme i træning på? Det kan synes som en evig jagt at finde den træningsform, der passer bedst til ens behov, men det kan være, at du skal prøve reformer træning, hvis du er ved at være træt af at lede.

Hvad er reformer træning?

Reformer træning er en form for træning, der udføres på en maskine, hvor man enten ligger ned eller sidder op, mens træningen bliver udført. Maskinen er udstyret med fjedre, som er de, der giver modstand, mens man træner. Man kan f.eks. ligge ned, mens kan skubber til en plade med fødder og ben, så man ikke belaster knæene, som man f.eks. gør, når man squatter.

Det er en træningsform, der tager udspring i pilates, hvor der er fokus på at træne hele kroppen. Du får pusten op, men der er samtidig fokus på vejrtrækningen, når man træner på en reformer. Man bliver udfordret, men det føles mindre hårdt end meget andet træning, samtidig med at man får et godt udbytte af sin træning.

Skåner ryg og knæ

Der er mange effektive måder at træne på, men der er mange træningsmetoder, hvor man udsætter knæ og ryg for en overbelastning, hvilket kan føre til skader. Når man får skader, kan man i mange tilfælde ikke træne for en stund, men det bliver ikke tilfældet, hvis du træner på en reformer træningsmaskine.

Der er mange løbere, der begynder at døje med problemer som skinnebensbetændelse og de, der holder af at squatte, kommer ofte til at opleve problemer med knæene. Der er dog ingen grund til at udsætte kroppen for disse form for træninger, der fører til skader, og skaderne er jo også et udtryk for, at træningen er for hårdt for kroppen. Du kan dog sagtens træne hele kroppen uden at få skader, når bare det bliver gjort rigtigt – f.eks. som på en reformer.

Maskinen blev opfundet af Joseph Pilates, der efter en skade manglede en måde at udføre træning på. Han var sengeliggende på tidspunktet, og ville derfor opfinde en maskine, hvor man kunne ligge ned og træne – og så kom reformer træningsmaskinen.

kvinde dyker reformer træning

Træning af hele kroppen på en gang

Hvis du løfter tunge vægte, så træner du dine arme. Hvis du squatter, så træner du dine ben, og laver du mavebøjninger, ja så træner du din mave. Det kan bare synes uoverskueligt at skulle træne så mange forskellige områder skiftevis, og det behøves du heller ikke at gøre. På en reformer er der fokus på hele kroppens styrke, hvilket der også er i pilates, som træningsformen jo tager udspring i. I pilates oplever du dog ikke den samme muskeltræning, fordi du ikke får den samme modstand, som man gør på reformer træningsmaskinen.

 Joseph Pilates sagde engang i et citat, at man kunne mærke det efter 10 gange, at man kunne se det efter 20 gange, og at man efter 30 gange havde en ny krop. Det lyder måske for godt til at være sandt, men du kan jo gøre træningsmetoden og se, om der er noget om snakken.