Livsstil, Mandesager, Oplevelser

Lav dit eget fitnesscenter derhjemme

træningsudstyr, kettlebell

Det kan være svært at komme i form, når man skal helt ned i det lokale fitness, før man kan komme til at træne. Derudover kan det være, at man kommer til at skulle vente meget på, at visse maskiner er fri, før man kan få lov til at komme til. Det kan derfor være fristende at lave et fitnesscenter derhjemme. Du kan selv bestemme, hvor vildt et fitnesscenter du vil lave derhjemme, men her kommer der en række bud på, hvad du f.eks. kan købe til dit hjemmefitnesscenter – og så kan du endda få alle produkter fra samme producent, nemlig fra Bowflex.

Løbebånd

Du kan få et løbebånd fra Bowflex, så du kan få trænet din cardio uden at skulle til at ud i det kolde vejr. Når det er så koldt udenfor, kan det være en hel kamp bare at få sig selv til at gå udenfor en dør, og det kan betyde, at man ikke får taget den løbetur, man ellers gerne ville tage. Derudover kan man synes, at det er træls, at folk kan se en, for lad os indse det: Det er svært at se godt ud, mens man løber. Hvis du har et løbebånd derhjemme, kan du også selv bestemme, hvor høj musikken skal være, eller om du evt. vil se TV, mens du suser afsted på løbebåndet.

kvinde på løbebånd

Træningsbænk

Det kan være en god idé at have en træningsbænk, når man gerne vil træne derhjemme. Du kan bruge den ved at ligge på ryggen og løfte tunge vægte op i vejret. Du kan få en træningsbænk fra Bowflex, som kan holde i mange år fremover. Det er altså en engangsinvestering, som du kan få meget glæde af.

Træningsvægte

Du skal som minimum have træningsvægte, hvis du ønsker at træne derhjemme. Du kan lave rigtig mange øvelser med træningsvægte. Du kan træne dine arme ved at holde en vægt nede ved skulderen og så føre den lige op i luften. Det træner det, man kalder ”mormor”-armene, og gør du dette 3*10 gange med en passende vægt på dagligt, så vil du snart begynde at se resultater. Du kan tilmed købe et stativ, som du kan placere dine vægte på, når du ikke bruger dem. Så behøves de ikke at ligge og flyde på gulvet.

Kettlebell

I dag er der flere og flere, der finder fordelen ved at træne med en kettlebell. En Kettlebell er en vægtkugle med et smart håndtag, og der er ligeledes mange, der bruger dem til at træne deres arme med. Du kan også vælge at holde din kettlebell mellem benene og gå ned i en squat: Så træner du ben og baller på en yderst effektiv måde.

Max trainer

En max trainer er en træningsmaskine, hvor man står og stepper på nogle flader, som ens fødder er placeret på. Den egner sig yderst godt til intervaltræning, og det er en maskine, hvor du virkelig kan få pulsen op på. Den er derfor også rigtig godt til at træne cardio på.