Blog, Livsstil

Derfor er det vigtigt med de rigtige fodlister

rasmusblog

Det er ikke det mest ophidsende emne at tale om fodlister og ofte er det også først et begreb man skal tage stilling til, som det allersidste i en renovering. Alligevel er det noget der har enorm stor betydning for helhedsindtrykket af din bolig. Nedenfor kan du læse meget mere om, hvorfor det er vigtigt med de rigtige fodlister, samt hvordan du finder frem til dem.  

Fodlister og de sidste detaljer  

Fodlisterne kan virke som en meget lille og meget ubetydelig del af et større renoveringsprojekt. Alligevel er ting som paneler og lister noget af det mest betydningsfulde og noget der ikke skal undervurderes. Dette skyldes, at fodlister er med til at sætte prikken over i’et og skabe detaljerne for helhedsindtrykket af et færdigt projekt. Med andre ord; indtrykket af et rum der er helt færdigt.  

Vælg de rigtige  

Når du skal vælge fodlister, er det ikke helt lige meget hvilke du vælger. Der er måde noget udseende og pragmatisme i det. Fodlister er nemlig ikke bare fodlister, men fås i mange forskellige former og modeller, størrelser m.m. Du skal finde dem der falder i din smag og som passer til din bolig. Samtidig skal man tænke på det praktiske element. Det er nemmest at rengøre og vedligeholde simple fodlister, fremfor modeller med krummelurer og andet. Her skal du vurdere hvor meget tid der skal gå med rengøring.  

Søg online vælg mellem mange forskellige fodlister 

Online finder du nemt og hurtigt et bredt sortiment af foslister. Det er her nemt at søge sig frem til det du søger, se forskellige alternativer samt sammenligne priser. Online vil du hurtigt kunne spotte tilbud og rabatter og du har ro og mag til at sidde med det i fred og ro, når du har tid og lyst.  

Få skræddersyet dine fodlister 

Hvis du er lidt ekstra kræsen kunde, der har svært ved at finde de rette fodlister i det store udvalg der findes på markedet, kan du faktisk godt få skræddersyet fodlister. Det vil typisk være en dyrere løsning, men samtidig får du dem som du gerne vil have dem. Dette kræver dog at du har en idé om hvad du godt kunne tænke dig og hvordan de skal se ud. Herefter skal du have fat i en snedker der kan løse opgaven.  

Farvede fodlister eller mal selv 


Fodister kommer i udgaver der både er farvede og i naturtræ, som du selv kan male når de er sat op. Typisk vil de præfabrikerede foslister være hvide. Fordelen ved indfarvede foslister er, at du ikke skal behandle dem så meget efterfølgende. Dog skal de stadig spartles på sømhullerne når de er sat op, hvis de sømmes i og males efterfølgende. Der findes dog også løsninger hvor de limes på. Hvis du går med foslister i naturtræ, kan du derimod selv vælge farven de skal have efterfølgende. Det er nærliggende at gøre, hvis listerne ikke skal være hvide. Derudover har det ikke nogen praktisk betydning om listerne er farvede eller ej.