Blog

Har du stadig ingen cykelhjelm?

rasmusblog

En cykelhjelm – har du en? Ellers er det nok med at få anskaffet dig en. Du gambler med din sikkerhed, hvis du vælger ikke at beskytte hovedet, når du cykler.  

Der kan være mange undskyldning, men der er ingen gode argumenter for at cykle ubeskyttet. Vi kører heller ikke bil uden sikkerhedssele – for hvad nu, hvis der sker noget?  

Så kan det være, du skal gå på kompromis med din frisure. Men er det virkelig bedre for frisuren, at den blafrer i vinden?  

Et beskyttet hoved cykler bedre 

Du cykler bedre, når du er frisk og veloplagt. Når du ikke er ved at falde i søvn, når du ikke har fået en øl for meget, men når du er frisk og klar på cyklen – der cykler du bedst. 

Du cykler bedre, fordi faren for et uheld ikke er lige så sandsynlig. Og her kan drages en parallel til cykelhjelmen. Når du har sikret dit kranium for et eventuel styrt, vil du også kunne cykle med større selvtillid. 

Vi kender der fra cykelløb, mountainbiking og BMX-løb, hvor hjelmen er helt nødvendig. Uden bliver det først en skræmmende cykeltur.  

Den hjelm, de bruger, kunne være en MET cykelhjelm. Med den er din sikkerhed på cyklen i hvert fald sikret så godt som muligt.  

Skal du ræse på mountainbike, vil en MET cykelhjelm klar være at anbefale. Skal du ræse rundt på din bycykel, vil anbefalingen være den samme.  

MET laver god kvalitet, der kan bruges på alle cykelture. De er både brugte af professionelle cykelryttere såvel som helt almindelige cyklister.  

Din frisure er ikke et argument 

Met laver udstyr i lækker italiensk stil, som er smukt at se på. Dermed er cykelhjelme, du ikke bliver irriteret over at tage på.  

Det kan være din frisure bliver besværet af hjelmen, men en MET cykelhjelm ser væsentlig bedre ud end en hjernerystelse. Faktisk ser den også lidt bedre ud end mange andre hjelme. 

Så er det frisuren, der holder dig tilbage fra at købe en hjelm, må du lige genoverveje, hvad der er smartest. At komme frem med lidt besværet cykelhår eller slet ikke at komme frem? Det er ikke svært at svare på. 

Og så er det også sjældent sådan, at din frisure ser bedre ud ved at blafre i vinden. Er håret sat op – og skal helst blive oppe – så er det nok ikke cyklen, du skal på alligevel.  

Fatale konsekvenser kan forekomme 

Du kan være så uheldig, at du styrter på vej på jobbet, hjem fra et restaurantbesøg eller noget tredje. Og i det tilfælde giver det simpelthen ikke mening at cykle uden hjelm. 

Sjældent er uheldet så slemt, at det du ikke kommer op igen. Men det er bestemt ikke sjældent, at en hjernerystelse kan forekomme. Det er virkelig bittert at vide bagefter, at en MET cykelhjelm kunne have forhindret det. 

Tænk, hvis du bare havde taget den på og fået nogle skrammer, men sluppet for hul i hovedet eller hjernerystelse.  

Tag så den hjelm på.