Blog, Livsstil, Mandesager, Oplevelser

Da Rasmus vandt en pokal i fodbold

fodbold pokal

Som en ung dansk dreng, har jeg lige som så mange andre danske drenge spillet fodbold fra jeg kunne stå op og sparke til en boldt. Jeg startede som 6-årig i den lokale fodboldklub og siden har der ikke været mange timer, hvor jeg ikke har spillet fodbold. Enten i klubben eller sammen med mine klassekammerater i skolegården. Selv sommerferien blev brugt på fodboldskole. Det sjoveste minde jeg har var da jeg vandt pokal fodbold i indendørs fodbold en snefuld weekend.

Historien om da jeg vandt en pokal i fodbold

Som nævnt er var jeg som de fleste danske drenge bidt af en gal fodbold og har da også spille mange kampe og turneringer. Nogle gange er det gået godt og vi har fået medaljer og andre gange har vi måtte gå tomhændet hjem. Men denne her februar eftermiddag, skulle jeg spille indendørs fodbold sammen med de andre drenge fra klubben i hallen. Det var en stor turnering og der ville komme deltagere fra hele Danmark og ud over æren ville der være en pokal til turnerings bedste spiller.

Jeg var så heldig, at jeg boede i byen, så min største udfordring var at komme der over i god tid, for det havde nemlig sneet. Det lykkes om end det havde været en kold fornøjelse. Der blev lørdag spillet de indledende kampe og søndag ville der blive spillet semifinaler og finale. Jeg havde spillet godt og var blandt de 4 hold, der skulle spille semifinale.

Således klar til kamp søndag morgen og med mine forældre siddende forventningsfulde på tilskuerpladsen var jeg klar. Troede jeg, for jeg havde glemt mine sko.

Så hu hej måtte jeg hoppe op på cyklen og køre hjem i snevejret, gribe sine sko og køre retur til Hallen. Ikke nogen nem opgave i et snevejr. Jeg nåede da også kun lige retur, inden det var tid til at skulle på banen. Men så lidt kunne ikke slå mig af pinden, så jeg løber glad ind på banen og ender da også med at score 2 mål og sikre sig at vi endte i finalen. Heldigvis skulle der spilles den anden semifinale før, det blev tid til at spille finale, så jeg havde tid til at komme sig over den noget dramatiske tur hjem og kun lige noget retur inden kampen.

pokaler til fodboldturneringer

Finalen hvor Rasmus vandt en pokal

Da tiden var inde til finalen, spiller jeg en drømmekamp og holdet ender med ikke bare at vinde men jeg bliver også kåret som turneringens bedste spiller. Pokalen som jeg får er en forgyldt fodboldsko og minder mistænksomt om de sko, som jeg måtte køre hjem og hente tidligere på dagen i et typisk kedeligt dansk vintervejr.

Dette er historien om, hvorfor jeg har et lidt specielt forhold til denne pokal i fodbold, da den minder mig om, at jeg nær ikke var nået retur for at være med, da jeg havde glemt mine sko og måtte ud i et voldsomt snevejr og hente mine sko derhjemme.