Livsstil

Skab bedre resultater med proteinpulver

Hvis du er glad for at træne, er det vigtigt, at du får det rette at spise. Det er nemlig kosten, der giver dig både energien og byggestenene til at opbygge den fysik, som du gerne vil have. Hvis du er glad for at styrketræne, er det derfor nødvendigt, at du får nok med protein. Protein er musklernes byggesten, så hvis du gerne vil være større, stærkere eller hurtigere, er det essentielt, at du får nok protein.

For nogle mennesker er det ikke noget problem at spise nok protein i løbet af en dag, mens andre kæmper med at få nok kalorier. Hvis du af den eller anden grund har svært ved at indtage nok protein, kan det være en stor fordel med pulver af protein. Du kan let opblande pulveret med enten mælk eller vand, og derved få nok protein fordelt over hele dagen. Køb proteinpulver.

Proteinpulver

Mere om proteinpulver

Hvis du skal købe protein pulver for første gang, kan det godt virke som en jungle. Der findes nemlig flere mærker på markedet og flere forskellige varianter. Overordnet set skelner man mellem to forskellige slags protein pulver. Den ene slags er wheypulver. Denne pulver stammer fra mælk. I mælken er der nemlig to proteinbestanddele, der kan anvendes til at fremstille proteinpulver.

Når der fremstilles wheypulver, vil kaseinen og en del af mælkefedtet bliver skilt fra mælken. Herefter vil den flydende valle være tilbage. Denne kører man igennem fine specielle filtre. Formålet med dette er få skilt valleproteinet fra de øvrige ingredienser i mælken.

Det koncentrerede flydende valleprotein bliver herefter renset, hvorved det bliver yderligere koncentreret. Herefter bliver det tørret, og kan så anvendes til at fremstille wheypulver. Wheypulver er det mest købte proteinpulver, og hvis du ikke har nogle allergier eller lignende madintolerancer, bør du vælge wheypulver.

Om kasein proteinpulver

Kasein er den anden proteinbestanddel i mælk. Kasein er, når du sammenligner med valle, længere tid om at blive både fordøjet og optaget i kroppen. Derfor er der også flere mennesker, der anvender kaseinpulver inden sengetid, da de ønsker at der er protein til stede i deres krop over natten.

Hvis du gerne vil bruge kaseinpulver, skal du være opmærksom på, at det indeholder en større mængde laktose. Hvis du derfor er intolerant over for laktose, bør du i stedet vælge en anden slags pulver.

Vælg blandt flere lækre smage

Da proteinpulver er det mest solgte kosttilskud, sker der også altid en stor udvikling af dem. Derfor vil du opleve, at der hele tiden kommer nye og spændende smagsvarianter. Det var kun i gamle dage, at du kun kunne få pulveret med neutral smag.

I dag kan du vælge blandt alt fra jordbærsmag til chokoladesmag. Mange mennesker køber derfor også flere forskellige varianter, så de har mulighed for at variere smagen fra dag til dag.

Er proteinpulver farligt?

Nogle gange opstår der skræmmekampagner i medierne, hvor det bliver hævdet, at et højt proteinindtag er livsfarligt. Det er i sig selv en hypotetisk påstand, der er ikke blevet bakket op videnskabeligt. Derfor er der heller ikke noget der tyder på, at proteinpulver skulle være farligt.