Blog, Livsstil, Oplevelser

Sådan finder du den rigtige sport for

to piger spiller badminton

Er du hverken til fodbold eller håndbold, så fortvivl ikke. Der er masser af sportsgrene derude, det handler bare om at finde den helt rigtige. Vi er heldigvis alle sammen forskellige, og derfor findes der også et hav af forskellige sportsgrene. Hvis du ikke tænder på de almindelige holdsportsgrene, så undersøg mulighederne i dit lokalområde. De fleste steder kan du gå til svømning, kampsport og badminton, eller du kan opsøge udendørs sport som ridning eller roning. Mulighederne er mange, så det handler om at finde det du bedst kan lide.

Besøg den lokale klub og bed om en prøvetime

Langt de fleste sportsklubber vil rigtig gerne have nye medlemmer. Derfor vil de også tage godt imod dig, hvis du kommer på besøg. Rigtig mange steder kan du få en gratis prøvetime, inden du beslutter dig for, om sporten er noget for dig. Det er en god måde at få et indblik i hvad sporten kræver, hvis den er helt ny for dig. Samtidig kan du få et billede af stemningen i klubben og om holdets niveau og ambitioner matcher dine egne. Du kan som regel låne klubbens udstyr til at begynde med. Men beslutter du dig for en sportsgren, kan det være nødvendigt at købe dit eget. I sportsbutikkerne finder du et fint udvalg af udstyr til en lang række sportsgrene. Der findes desuden specialiserede hjemmesider med udstyr til netop din favoritsport. For det bedste badmintonudstyr kan du besøge https://sport-net.dk/.

kvinde spiller badminton

Vælg sport efter interesse og temperament

De forskellige sportsgrene appellerer til forskellige typer mennesker. Der kan også være fysiske krav eller begrænsninger. Eksempelvis er sportsgrene som badminton og håndbold hårdt for knæene og kan ikke anbefales til personer med svage knæled. Her vil mere skånsomme træningsformer, som svømning eller ridning, være mere oplagte. Men først og fremmest handler valget af sportsgren om interesse og temperament. Selvom der som udgangspunkt er et element af konkurrence indenfor enhver sport, kan de fleste sportsgrene også praktiseres på motions- og hyggeniveau. Så selv hvis du ikke er det store konkurrencemenneske, kan du sagtens finde en klub eller et hold, der passer til dine ambitioner. Ligeledes kan du finde konkurrenceprægede elitehold, hvis det passer bedre til dit temperament.   

Sport er vigtigt for dit fysiske og mentale helbred

Vi ved alle sammen, at sport og motion er vigtigt for vores fysiske velbefindende. Men de færreste tænker over sportens indvirkning på det mentale helbred. Der er en stor sammenhæng mellem vores fysiske og psykiske helbred, men sport bidrager også ofte med et fællesskab, som er mindst lige så vigtigt som den fysiske udfoldelse. Selvom du ikke nødvendigvis er til holdsport, så finder du også sammenhold og fællesskab i badminton- eller rideklubben. Det er ofte sammenholdet og holdånden, der får os ud ad døren, når vi egentlig ikke er oplagte til at dyrke motion. Det er i fællesskabet, at vi finder lysten til at holde fast i gode vaner og give træningen en ekstra skalle. Derfor er det vigtigt at finde den rigtige sportsgren, og samtidig finde en klub og et hold, hvor fællesskabet passer til dig.