Livsstil

Sådan får du godt styr på haven til foråret og sommeren

havedør

Foråret er lige om hjørnet, og inden vi ved af det, så er det også sommer. Når de varmere måneder kommer, så er det på tide at gøre haven klar til, at den kan bruges. Har du tænkt over, om der er noget ved din have, du gerne vil have fikset til foråret eller sommeren? Du kan jo finde inspiration til, hvad det eventuelt kunne være i denne artikel.

Få lagt en terrasse og installér en havedør

Hvis du godt kan lide at sidde på en terrasse om sommeren, så skal du have anlagt en terrasse. Det er det perfekte sted at placere havemøbler og en grill. Det giver bare et helt andet underlag, end hvis man placerer havemøblerne på græsplænen. Der er noget lækkert ved at have en terrasse, og hvis man godt kan lide at have lange, varme sommeraftenener ude i haven sammen med vennerne, så kan en terrasse være det perfekte sted at gøre det. Når du først har en terrasse, så skal du naturligvis også have en havedør, så du kan komme frem og tilbage mellem hus og have.

En havedør fås desuden primært i glas, så du også får mere lys i hjemmet, men en havedør fås også i mange andre designs.

havedør

En større græsplæne?

Det kan også være, du drømmer om en større græsplæne. Så er det jo også noget, der kan blive anlagt. Det kan være lækkert at have en større græsplæne, fordi man har god mulighed for en masse leg på en græsplæne, som man ikke har på et flisebelagt underlag. Det kan også være lækkert, hvis man godt kan lide at have store grønne omgivelser. Der er nogle, der helst vil have en have, hvor de er omgivet af grønt.

Mad i haven?

Det kan også være, du godt kan lide at kunne hente friske forsyninger til din madlavning ude i haven. Så skal du sørge for at få plantet en masse grøntsager, så du har en masse muligheder for det. Der er masser af lækre ting, du kan plante i haven, som du kan få glæde af. Du kan f.eks. plante jordbær, rødbeder, gulerødder, grøntkål og meget mere. Der er næsten kun fantasien, der sætter grænser.

Med en havedør vil du have nem adgang og derfor vil du huske at få det brugt.

Flisebelagt område

Måske du gerne vil have flere fliser i haven? Så er det måske også på tide at få gjort noget ved. Her kan det også være flot at placere potteplanter rundt omkring. Et flisebelagt område kan f.eks. være smart i indkørslen, hvor man skal have mulighed for at køre bilen op. Det kan også være et praktisk underlag til at placere møbler og andet på.

Flere blomster?

Måske du gerne vil have flere blomster i haven. Det kan give virkelig meget liv til haven, og det er noget, der kan pynte virkelig meget. Det gode ved blomster er også, at man altid kan være sikker på at finde nogle blomster, man godt kan lide. De kan nemlig se ud på et hav af forskellige måder, så der er noget for enhver smag. Du kan få blomster i alverdens farver, så du kan altid få nogle, der f.eks. passer til dine havemøbler.