Blog

Sådan bringer du fornyelse til dit køkken

klinker køkken

Når det angår køkkenet, er der meget man kan gøre for at introducere noget nyskabelse i indretningen. Om det er selve overfladerne og opbevaringen man får udskiftet, eller om det er apparater såsom ovn og køleskab, er der meget at vælge i mellem. Her får du et par tips til, hvilke dele af dit køkken du kan overveje at opdatere. 

Klinker 

Vi kan bogstaveligt starte fra bunden, og overveje hvilken type gulv du kan lægge i dit køkken. En idé kunne være at overveje, om du skal have klinker i køkkenet. Den største fordel ved at have klinker er, at de er utrolig hårde og derved holdbare. De er svære at ridse, så dit gulv kommer til at se pænt ud i mange år. På grund af klinkernes glatte overflade er de også nemme at rengøre. Derfor er gulvklinker en værdig mulighed når du skal overveje, hvilket gulv du vil have i dit køkken. Klinker behøver ikke nødvendigvis kun være på dit gulv: De kan også klæde væggen og give noget dimension til overfladerne. Er du interesseret i klinker køkken, så bør du læse op på det. 
 

Induktionskomfur 

En opgradering der virkelig kan forbedre måden du bruger køkkenet på, er at få anskaffet sig et induktionskomfur. Mange hjem benytter efterhånden denne teknologi for opvarmning af køkkengrej til madlavning, og derfor er det oplagt at komme med på moden. Induktionskomfuret har den funktion, at det via et veksel-magnetfelt varmer køkkengrejet. Denne teknik får opvarmningen af gryder og pander til at gå hurtigere, og så er det mere energibesparende. Ved at investere i et induktionskomfur kan du derved gøre din madlavning og tid i køkkenet mere effektiv. Induktionskomfurer har oftest også et mere stilrent og moderne look end andre komfurer, og så er de nemme at rengøre.  

Eksperimenter med æstetikken 

Et element der virkelig kan være definerende for udtrykket i dit køkken, er den æstetiske linje du vælger. Det kan omhandle alt fra hvilke materialer overfladerne er lavet af, til hvilke farver der er på væggene. Et undervurderet aspekt som man med fordel kan tænke over, er selve typen af køkkenet. Er man eksempelvis til, at ens køkken består af en ø hvor hele familien kan stå omkring? Eller vil man hellere indrette sit køkken således, at det løber langs to vægge? Der kan selvfølgelig være begrænsninger, afhængigt af, hvordan dit hjem ser ud. Farven på væggene i rummet har som sagt en stor betydning. Hvide farver er selvfølgelig populære, men det kan have værdi at eksperimentere. Eksempelvis kan du male en enkelt væg en anden farve, så området skiller sig mere ud. Gode ideer til farver der kan gå sammen med hvid kunne være en mørkeblå eller olivengrøn. Farven du vælger, afhænger selvfølgelig af det omkringliggende køkken og hvordan der ellers ser ud i hjemmet. Ved at trække på dine kreative kræfter, kan du forvandle dit køkken til noget nyt og spændende. Med god planlægning kommer man langt. God fornøjelse!