Blog

Madordning til firmaer: Er det værd at investere i?

firmafrokostordning
rasmusblog

Driften af en virksomhed kan have mange ting med sig. Derfor sker det ofte, at man tænker håndgribelig, målbar investering og omsætning. Såfremt det sker, så kan man risikere at nedprioritere en af de ellers meget vigtige ting, der får firmaet til at fungere dag efter dag. Det drejer sig nemlig om virksomhedskultur. Det er et stort emne, hvor mindre ting som madordning skaber store forskelle. 

Hvorfor prioritere virksomhedskultur? 

Kultur, intern tilfredshed og gejst kan være svært at måle på, men det er en af de områder, der gør stor forskel. Det gælder ikke blot i hverdagen og i stemningen på kontoret, men også på bundlinjen. 

Har man klare linjer og god kommunikation inden for kontorets vægge, så er der god chance for, at medarbejdere og kolleger er mere produktive. Det skaber en værdi for virksomheden, hvis eksistens er svær at benægte. 

Den sociale kultur i den travle hverdag 

Hvordan forbedrer man så kulturen i virksomheden? Der er et utal af måder, hvorpå man kan imødekomme og forbedre disse ting. En madordning til små virksomheder kan eksempelvis være med til hurtigt at bringe medarbejderne sammen om andet end hverdagens arbejde. 

Man bør se det som en stærk mulighed for at få dem til at komme mere ind på hinanden. Der er noget hyggeligt ved at gå til køkkenet for at øse op sammen. Måske er der lidt kø, så man kommer hinanden nærmere med hyggesnak, mens man venter. En madordning er en af mange ting, som man kan benytte sig af, hvis man ønsker at promovere en solid og social virksomhedskultur. 

Teambuilding og aktiviteter skaber forandring 

En madordning er ikke det eneste, der kan få medarbejdere og kolleger til at komme hinanden nærmere. Dette kan også gøres gennem teambuilding. Ordet dækker over en bred kategori, hvor der ikke er mange grænser for, hvilke aktiviteter man kan prøve af. 

Ting som escape rooms, skattejagte og andre problemløsningsorienterede aktiviteter inden for teambuilding er blevet utrolig populære i de seneste par år. Og det er med god grund. Det er ikke blot en mulighed for at komme væk fra kontoret for en stund, men det er også en mulighed for at mærke, hvordan man arbejder sammen. Teambuilding kan sørge for, at man som kolleger indser, hvordan de enkelte takler opgaver. Hvem træder foran og indtager lederrollen? Hvem knokler, lige meget hvad de bliver sat til, men tager en mere lavmælt rolle? Det er noget, der kan skabe rigtig gode venskaber og god, intern dynamik. 

De strømlinede mål og gennemsigtighed 

Virksomhedskultur kommer også fra toppen af. Det er vigtigt, at man som ledelse sørger for at have stærk gennemsigtighed i hverdagen. Måske er der ekspansion undervejs. Måske er der medarbejdere, der bør indse, at selvom en ting måske tager et par minutter, så er det værd at dele, så alle er indforståede med ændringen. Når alle arbejder hen imod et samlet, strømlinet mål, så oplever man som regel, at produktivitet skyder i vejret.