Blog, Livsstil, Oplevelser

Lav sæbebobler i haven

sæbebobler

Sommeren er her – endelig – og det er tid til at komme udenfor i det skønne solskinsvejr. Måske du har nogle projekter i haven, som du har glædet dig til, eller planer om et par timer på terrassen i den bagende sol. Lækkert. Eller måske du har et par unger under armene, der trænger til at komme udenfor og brænde noget krudt af. Der er i hvert fald efterspørgsel på spil og lege som man kan klare hjemmefra, for de små skal jo underholdes med lidt andet end ukrudt, drinks og solcreme.

Vi laver sæbebobler! Sæbebobler er en billig, nem og sjov aktivitet som med bare en smule forberedelse og kreativitet kan underholde børnene længe. Køb sæbebobler til børn her, så du er klar til de første gode sommerdage i haven, når børnene får fri! Og læs med her om de tre bedste måder at gøre legen ekstra god.

orange sæbebobler

1. Alle de sjoveste sæbeboblemaskiner

Noget af det sjoveste ved sæbebobler er, at man kan få alle mulige sjove ting at lave sæbebobler med. Lige fra forskelligformede ringe, som man kan puste i, til tilsyneladende avancerede maskiner, der kan puste et virvar af sæbebobler ud over hele plænen. F.eks. kan du få en sæbeboble græsslåmaskine til børn! Intet slår dog helt sæbeboblepistolerne, som giver et helt nyt alternativ til vandkamp i haven. Husk kampgear i form af dykkerbriller, så ingen får sæbe i øjnene!

2. Vilde kæmpestore sæbebobler

Skal de være rigtig sjovt, så kan i også blande glycerin i sæbeboblevandet. Glycerin er billigt og ikke farligt, men til gengæld kan det noget ret vildt med sæbebobler. Det skaber nemlig en stærkere blanding, der gør at i kan lave kæmpestore sæbebobler! Det er tid til at finde den største balje i har frem og lave jeres egne kæmpestore ringe af ståltråd, og så skal i bare se! Bliver man rigtig god og finder den helt perfekte blanding, så kan man lave bobler, der er flere meter lange!

3. Konkurrencer og sæbebobleforsøg

De allersjoveste lege er dem som er lidt spændende og overraskende og dem, som forældrene også engagerer sig i. Lav konkurrencer om hvem, der kan blæse de største bobler eller hvem der kan lave den, der holder længst før den springer, og hjælp ungerne med at lave spændende forsøg med deres blandinger. Vidste du f.eks. at man kan fryse en sæbeboble? Eller at man kan blande frugtfarve i blandingen og bruge boblerne til at male spændende figurer på papir med? Vær kreative og hjælp ungerne med at få ekstra meget ud af boblerne!

Tag ned til vandet

Sæbebobler er magiske. Ikke kun for børn, men også for os voksne. Det er en ting at se dem i haven, men prøv engang at tage til den nærmeste skovsø ved aftentid. Der er ikke meget smukkere end sæbebobler, der spejler sig i søen i aftensolens farvede lys. Øv jer hjemmefra og tag så ned og se boblerne over søen. Er der en af jer, der er gode med et kamera, så husk endelig at tage det med.