Blog, Livsstil, Mandesager, Oplevelser

Jeg var ramt af stress

stressramt

Det sidste års tid har jeg levet i skam, fordi jeg har været stresset, nedtrykt og deprimeret. Jeg tænker, at det er de færreste, som har bemærket det, da jeg til enhver tid har prøvet at opretholde en facade udadtil. Stressen ramte mig efter en længere periode på jobbet, hvor jeg havde et kæmpe pres fra alle sider for at nå opgaver og deadlines. Det var ikke kun mine omgivelser, men også mine egne tårnhøje krav, som jeg ikke har kunne leve op til. Det gjorde, at jeg kom i en tilstand af stress, som jeg desværre blev i forlænge.

Efter lang tid indså jeg endelige, at jeg var blevet stressramt. Efter at være kommet til den erkendelse kontaktede jeg Stresslægen for at høre om mine muligheder. Min stressbehandling hos Stresslæge.dk har været over alt forventning, da jeg efter forløbet er kommet ud på den gode side. Jeg har fået gnisten tilbage i livet og en masse gåpåmod til de udfordringer, som venter i fremtiden. Mit forhold til mine forældre og venner er også blevet væsentligt bedre efter behandlingen af stress. Igennem min stressramte periode var mit humør blevet så dårligt, at jeg havde skubbet mine nærmeste væk, men heldigvis har de været støttende hele vejen igennem.

Jeg fandt Stresslæge første gang på Google, da jeg i sammenhæng med min erkendelse søgte informationer og svar. Efter at havde læst en masse på hendes website omkring stress, blev jeg interesseret i hendes AMSI® forløb. Aldrig mere stress igen er et forløb, som er udviklet af Trine, der ejer Stresslæge. Hun har som praktiserende læge hjulpet tusindvis af stressramte igennem mere end 10 år. Da jeg læste om forløbet, der tager ca. 6 måneder, valgte jeg at book en afklarende samtale med hende. Alene samtalen gav mig blod på tanden, da Trine fortalte om det – det lød næsten for godt til at være sandt.

Jeg fortryder dog ikke det mindste at havde været på hendes stressbehandlingsforløb, da det uden tvivl har givet mig fornyet energi og livsglæden tilbage i hverdagen. Under hele er både terapeut og gruppemedlemmer yderst støttende og forstående, hvilket har været en kæmpe hjælp til mig. En stressbehandling er for alle, der er i en belastningstilstand, uanset om der er tale om langvarig eller kortvarig stress.

mig der er stressramt

Hvad er stress egentlig?

De fleste tror at stress er en sygdom, men det er dog ikke defineret som en selvstændig diagnose, eftersom der er tale om en psykisk belastning. Stress kan være midlertidigt, hvorfor der også oftest skelnes mellem kortvarig og langvarig stress samt akut og kronisk stress. Når du indtager en belastningstilstand, er det typisk fordi, at du har været under pres – omgivelserne eller sågar dine egne krav har været forhøje i forhold til den mængde af ressourcer, som du har haft til rådighed på det pågældende tidspunkt. Krav kan være alt fra arbejdsopgaver til personlige konflikter, hvor ressourcer oftest er et spørgsmål om penge, tid eller viden.

Ifølge sundhedsstyrelsen så oplever omtrent 25 % af den danske befolkning stress hver eneste dag, på trods af vi lever i et samfund, hvor information med tiden i langt større grad er blevet tilgængelig for de enkelte borgere. Stress er et kæmpe problem, som ligeledes forårsager omkring 30.000 hospitalsindlæggelser om året.

Det er vigtigt at søge stress behandling, hvis du kan mærke en trussel på dit velbefindende. Stress har mange forskellige tegn og symptomer og kan måde være fysiske, psykiske og kognitive.

Hvis du har brug for hjælp, så kan jeg på det varmeste anbefale et AMSI® forløb hos Stresslægen.