Livsstil

Indret hjem og have med træbænke

bænk

Du kan altid have brug for en træbænk i din indretning. Sådan en er ikke kun et kønt levende indslag i indretningen. Den er også super praktisk at have stående. Den kan bruges i de fleste rum i hjemmet, og den er også perfekt at bruge udenfor huset.

En træbænk kan være udformet på mange forskellige måder og i mange størrelser. Her kan du få god inspiration til, hvor og hvordan du kan bruge den.

bænk

Placering af en bænk

Der er flere steder i hjemmet, hvor det er fint at placere en træbænk. Sådan en smal bænk af træ kan enten bruges som en ekstra siddeplads, eller du kan sætte forskellige ting på den. Den kan være til pynt, og den kan være et praktisk møbel. Den kan også fint fungere som begge dele på en gang.

Den kan stå i entréen, hvor du kan sidde og tage sko af og på. Du kan også lægge nøgler, vanter og lignende på den. I et køkken kan bænken fungere som et sted, hvor du lægger ting på, eller ungerne kan lige sidde og få lidt at drikke, mens du laver mad. På badeværelset kan du bruge en bænk til at lægge dit tøj eller håndklæder på, når du skal i bad.

I stuen, i kælderrummet, i soveværelset og på terrassen vil du også kunne placere bænken. En bænk er typisk ikke tungere, end den er nem at flytte på. Det gør den til et ekstra fleksibelt lille møbel.

Et møbel lavet af naturmateriale

Når du vælger at indrette dig med en bænk af træ, så bringer du et lille stykke natur ind i dit hjem. Du kan vælge at lade træet stå helt naturligt, eller du kan male, bejdse eller oliere det. Det kan være et spørgsmål om smag og behag. Det kan også være af hensyn til den øvrige indretning, om træet står på den ene eller den anden måde.

Vær forsigtig med at blande for mange træsorter i det samme rum. Det giver en lidt uharmonisk helhed. Her er det mere samlende at have den samme træsort i det enkelte rum. Det giver harmoni. Møblerne kan sagtens være forskelligt designet, men sørg gerne for, at træsorten er den samme.

Skal du supplere din indretning med en eller flere træbænke, så vælg en af en træsort, som du bruger i forvejen.

Brug den udenfor

Det ser super hyggeligt og indbydende ud, når der står en træbænk udenfor. Den kan stå langs huset, i haven, på terrassen eller under halvtaget. Hvis træet ikke er fuldstændigt vejrbestandigt, og du gerne vil bevare træets glød, så skal du sætte bænken indenfor, når vejret er vådt. Den skal også ind om natten.

Vil du undgå at skulle flytte bænken frem og tilbage, så må du have en, der kan tåle at stå ude konstant. Det kan være træ, der kan holde til vejr og vind, eller træet kan være behandlet med lak, maling eller olie. En bænk er altid god at have.