Blog

Hvad du har brug for at vide om Digital Asset Management

data asset management
rasmusblog

Digital Asset management lyder måske som noget højteknologisk, der ikke er til at forstå, men det er det ikke helt, selvom det måske er lidt kompliceret. Når det er sagt, kan det være rart lige at få forklaret, hvad det egentlig går ud på, for Digital Asset Management er noget dig, eller din virksomhed, kunne få brug for.

Det er jo vigtigt at holde sig vågen på nye smarte muligheder, hvis man vil have at ens virksomhed skal blive ved med at fungere optimalt. Hvis du er interesseret i at finde ud af, hvad Digital Asset Management er, eller gerne vil vide om, hvordan det kan gavne dig, så kan du læse med her. En virksomhed du kunne kontakte, hvis du vil have et godt tilbud er https://www.encode.eu/.

data asset management

Hvad er Digital Asset Management?

Digital Asset Management, også kaldet DAM er et system, der holder styr på dine filer som billeder, videoer eller andre slags filer. Det er altså en platform, hvor man har lageringsplads til alle sine filer, og hvor man alle kan komme til dem.

Det betyder, at man kan holde styr på alle sine vigtige filer, og organisere dem som man vil, og alle indblandede parter kan komme til dem.  Dine filer bliver opbevaret på et sikkert sted, hvor du er garanteret, at de ikke bliver væk eller mistet.

Et Digital Asset, er en fil der er unik for en bestemt virksomhed, det er med andre ord alle de dokumenter, billeder og videoer som i selv ejer. Ofte er disse brugt til marketing, så derfor kan du, ved at få bedre styr på dem, få nemmere processer med for eksempel marketing.

Hvor kan du finde Digital Asset Management?

Hvis du kunne tænke dig at få Digital Management til dit eget firma, kan du gå på nettet, og finde nogle firmaer, der kan tilbyde dig det.

De forskellige firma vil kunne tilbyde dig forskellige platforme, så det er en god ide først at spore sig ind på, hvilken platform man ønsker sig. Når man har fundet den rigtige virksomhed, er det bare at tage kontakt, og finde ud af en aftale mellem de to parter

Hvad kan DAM hjælpe dig med

DAM, er generelt et super værktøj at have som firma, der er rigtig mange fordele, som du vil finde her.

Den første fordel er, at det kan lette presset på nogle af medarbejderne. Oftest er det et stort arbejde at have styr på alle digitale filer, og det bedste man kan gøre, er at have et helt team, der arbejder på det, og det er det DAM fungere som. Det er et system der optimerer jeres kontrol af filer.

Den anden fordel er, at det er en mere sikker måde at have filer liggende på. Når man har dem liggende på en computer, kan de hurtigt blive væk eller mistet, da det kan være svært at holde styr på. Den tredje fordel er at man med DAM er sikret professionel hjælp inden for til IT og lagerplads.