Blog, Livsstil, Mandesager, Oplevelser

Hundelegetøj du er nød til at eje

hundelegetøj

Har du hund? Eller skal du til at have din første hund? I så fald er du nok ved at kigge på diverse ting til hunden. Der er naturligvis nogle ting, der er nødvendige for at dække hundens basale behov, men så er der også hundelegetøjet. Legetøj til hunden kan måske opfattes som en luksusting, men for hunden er det rent faktisk meget vigtigt. Hundelegetøj er nemlig meget mere end tidsfordriv.

Hundelegetøj til ethvert behov

Hundelegetøj findes i mange afskygninger, og de opfylder forskellige behov. Du kan se et bredt udvalg af hundelegetøj her: https://dyreverdenen.dk/legetoej. Det kan blandt andet være behov som:

 • Motion
 • Leg
 • Tidsfordriv
 • Stimulering af hjernen
 • Anerkendelse

Motioner din hund med hundelegetøj

Meget legetøj ligger op til motion, som er meget vigtigt for hundens helbred. Nogle hunderacer har brug for mere motion end andre, da de fra naturens side er meget aktive. Her tænkes der blandt andet på hunde som Husky og jagthunde. Af legetøj, der ligger op til god motion for hunden er blandt andet:

 • Vandlegetøj, der også er rigtigt godt for leddene, når de svømmer og løber i vandet.
 • Frisbee
 • Bolde
 • Apporteringslegetøj

Leg med hunden

Ligesom mennesker, så har hunde brug for at lege og have det sjovt. Hunde, der går og keder sig og ikke får stimuleret sanserne, kan faktisk gå hen og få en depression – præcis som mennesker. Leg kan foregå alene, sammen med dig eller sammen med andre hunde. Ting, der indbyder til leg, kan for eksempel være:

 • Reb med knuder
 • Bolde med snor
 • Store bolde, som du kan sparke til eller små bolde til at kaste med

Sørg for aktivitetslegetøj til hunden mens du er på arbejde

De fleste hunde er hjemme alene i nogle timer dagligt, mens deres ejer er på arbejde. Hunden kan jo ikke både sove mens du sover og sove mens du er på arbejde, så hvis den ikke har noget legetøj at fordrive tiden med i de timer, den er alene, så vild en enten kede sig eller lave destruktiv adfærd. Det kan være at gnave i sko eller dørkarme eller gø dagen lang. Det er derfor vigtigt, at den har noget at give sig til.

Da hunden ikke kan brænde en masse fysisk krudt af inde mens den er alene hjemme, så gælder det om at finde noget legetøj, der stimulerer hundens hjerne. Og er findes der nogle helt fantastiske produkter. En af de simple og klassiske er bolde eller firkanter, hvor der lægges hundekiks ind i. Så skal hunden så bruge en masse tid på at trille bolden forsigtigt rundt, så godbidderne falder ud. Der findes også mere avancerede produkter, hvor hunden skal presse knapper ned, løfte låg og lignende.

bold til hund

Hundelegetøj som belønning

Legetøj er rigtig god til træning, aktivering og leg, men det er også oplagt som belønning. Er du afsted til hundetræning og træner du ofte med din hund, så kan det godt gå hen og blive for meget med godbidder hele tiden. Her kan du i stedet belønne med 5 minutters spil med yndlingsbolden eller yndlingspivedyret.