Mandesager

Hovedbeklædning for mænd

Hvis du føler, at det er tid til at afprøve en ny stil, så behøver du ikke se efter de helt store ændringer. Kasketter og caps til mænd er en nem måde at pifte et gammelt outfit op, og det er også et fantastisk hjælpemiddel på dårlige hårdage.

Her kan du læse om nogle af de typiske hovedbeklædninger for mænd – uanset om du leder efter en cap eller en kasket, så kan du blive lidt klogere her. Det tager kun et kort øjeblik, og forhåbentlig vil du bagefter føle dig inspireret og klar til at prøve noget nyt.

Caps til mænd

Caps til mænd er steget voldsomt i popularitet de sidste år, men de har været en del af popkultur i flere årtier. En cap blev engang også kaldt basketballkasket, og de har altså været til i vel næsten 100 år.

Caps til mænd kan fås i mange former, størrelser og mønstre, og mange af dem er også unisex. En cap kan sagtens fås med popkultur printet eller broderet, fx superhelte eller logoer. Men det er også muligt at få nogle, der er helt simple eller kun har et lille designerlogo.

Du kan købe caps til mænd hos www.bestman.dk, hvor du også kan finde et stort udvalg af huer og bøllehatte. Så ka du udforske din stil og prøve noget nyt.

caps til mænd

Er der forskel på caps og kasketter?

Det er ikke usædvanligt at undre sig over, om der er en forskel på en kasket og en cap. Og svaret er ikke helt ligetil, for der er ikke et enkelt, definerbart ét.

Caps til mænd og kasketter ligner hinanden til forveksling, og de er i bredeste forstand også ens. Cap er det engelske ord for kasket, og den eneste forskel, der kan være, er udformningen på skyggen.

En cap kan nemlig referere til en skygge, der er mere bøjet, mens en kasket kan referere til en flad, lige skygge. Kasketter er ikke noget nyt og er resultatet af mange års udvikling, og de er blevet brugt af mange forskellige erhverv. Ja, man kan ligefrem sige, at kasketter er skridtet videre fra huer.

Huer

Det er ikke en kasket, men en hue – og alligevel kan de begge have en skygge. Du har garanteret set studenterhuer, der godt kunne minde om kasketter, og forskellen på de to er, at hvad der er den hårdere ”skal” på kasketten er blød på huen.

Huer findes i mange forskellige former, og de skiller sig ud fra andre hatte og caps eller kasketter ved at være af blødt stof. De er gode at bruge om vinteren, hvor det er koldt og de skal kunne trækkes ned over ørerne, men er også ofte mere behagelige at have på.

Huer kan skabe statisk elektricitet i håret, men de spænder ikke, som nogle hatte gør, og har også en mindre risiko for at begynde at klø.

Uanset om du foretrækker caps til mænd, kasketter eller huer, så skal du nok kunne finde noget, der falder i din smag.