Blog, Livsstil, Mandesager, Oplevelser

Hold dit hus rent og pænt – også udadtil

husfacade

De fleste kan godt lide, at deres bolig er pæn og ren. Når de fleste tænker på en ren bolig, beskæftiger de sig imidlertid næsten udelukkende med det indvendige i boligen. Er der ryddet op på gulvet, er der støvsuget og er vinduerne blevet pudset? Man kan faktisk blive så opsat på at holde det indvendige rent, at man helt glemmer, at der også er en yderside. Faktisk ser mange af de danske huse af lidt ældre karakter forfaldne og grimme ud af netop denne årsag. Her er det særligt facaden, det er galt med. Murstenene er matte og revnede, og der gror alger over det hele.

Hold facaden pæn

Særligt algevæksten er dog svær helt at undgå i det typiske danske vejr. Så længe murstenene i husets facade holdes våde, skabes der nemlig optimale vækstbetingelse for algerne, og så kan det hurtigt brede sig i efteråret og vintermånederne. Algerne gør desværre andet og mere end bare at se grimme ud i små plamager på husets facade. Deres rødder sætter sig nemlig fast inde i murstenenes revner, og de kan derfor være med til at smuldre murstenene og endda forårsage frostskader.

Ofte er dette ikke engang et problem, man selv kan tage sig af, da det kræver specielt udstyr såvel som en god teknik. Heldigvis er der råd at hente. Man kan nemlig for forholdsvis få penge book en professionel facaderens. Tag for eksempel et kig på denne hjemmeside: https://kragelundtagrens.dk/. Denne sørger så både for at rense facaden samt sikre facaden mod flere algeangreb i den nærmeste fremtid.

Sådan foregår en facaderens

En professionel facaderens vil som oftest starte med, at arbejderne bestiger facaden i lift eller lignende. Herefter vil de foretage en lille prøve på en facaderens på et stykke af muren. Derved ved de, hvad de skal gå efter, og hvordan det endelige resultat kommer til at se ud. Fremgangsmåden er nemlig delvis bestemt af algernes type samt hvilke problemer facaden ellers har såsom flisepest of mos.

facaderens

Herefter tages behandlingskemikalier i brug for at få den bedste og mest optimale facaderens. Disse kemikalier tager effektivt livet af alger, så de løsner sig fra facaden, og andet snavs skylles ganske enkelt væk i den efterfølgende skylning. Hvis du booker din facaderens hos et godt og erfarent firma, vil de vide lige præcis hvilke kemikalier, de skal tage i brug for at undgå at beskadige facaden på dit hus.

Efter endt rensning er det anbefalelsesværdigt også at få foretaget en imprægnering af facaden. Det holder nemlig vandet såvel som algerne ude af stenene, og du kan på den måde undgå, at rensningsfirmaet skal komme igen inden længe. Desværre mister en imprægnering også sin effekt på et tidspunkt, så hvis man gerne vil holde husets facade lige så pæn og ren som husets inderside, skal facaden nok renses omtrent en gang årligt. På den måde sikrer du dig, at huset er præsentabelt både ude og inde.