Livsstil

Flere danskere har fået tid til at gå i haven – hvad med dig?

parasolfod

Det plejede at være sådan, at langt de fleste danske haver var en smule misholdte. Det ser dog ud til at være ved at ændre sig. I kraft af verdenssamfundets nuværende status, har mange nemlig fået en smule ekstra tid mellem hænderne, som de så i stedet har brugt på at få haven til at se smuk ud.

Det er en positiv udvikling, for særligt i disse digitale tider, hvor mange ikke engang behøver gå uden for en dør for at mødes med venner og familie, er det godt med undskyldning for at komme ud.

Hvis du også gerne vil have børnene med ud, kan det altså være en fordel ikke at bruge al tiden i haven på at rette små fine bede til for syns skyld. Prøv også at bruge både tid og plads på ting i haven, der kan lokke både dig og børnene ud i haven på mere varig basis.

parasolfod

Gør haven attraktiv

Det oplagte eksempel er selvfølgelig faciliteter til leg såsom gyngestativer, træhuse og trampoliner. Selv den slags kan dog ende med at blive kedeligt, så prøv hellere at fylde haven med muligheder. Det kunne for eksempel være en grøntsagshave, der tvinger jer ud og lærer børnene og, hvor maden kommer fra.

Alternativt kan I også indrette et lille terrasseareal med havemøbler og en parasol med en ordentlig parasolfod fra https://mybaser.dk/. Med sådan et lækkert terrasseareal kan du nemlig lokke hel familien ud i haven. Det kan godt være det bare betyder, at i spiser udendørs lidt oftere, men med den rette indretning er det også oplagt at sætte sig med en god bog under parasollen. Den kan nemlig både skygge fra den brændende sol eller lader den trommende regn lyde nærmest meditativ.

En parasol er således ikke kun til de blide sommermåneder. Lader i den stå ude, er det dog også så meget desto vigtigere med den førnævnte parasolfod. Alt for mange parasoller har nemlig endt deres dage ved at blive vindblæste eller ved at smadre mod fliserne under dem. Den slags kan dog nemt undgås med en ordentlig parasolfod såsom dem lavet til at virke med et par specialdesignede sandsække.

Parasolfodens vægt er nemlig sjældent nok i sig selv, men hvis den virker godt med sandsække, kan en god parasolfod være alle pengene værd.

Vær aktiv i haven

Fordelene ved at komme ud i haven slutter dog ikke ved den friske luft, man trækker i lungerne, når man spiser udendørs eller sidder med en bog under parasollen. Fordelen ved at komme ud regelmæssigt er jo lige så meget, at det giver mulighed for at være aktiv, børn som voksne. Sørg derfor gerne for, at haven også er indrettet til aktivitet.

I den sammenhæng er de førnævnte trampoliner og gyngestativer selvfølgelig oplagte, men det samme er noget så simpelt som en bakke i haven eller en hinkerude af fliser. Smilet på et barns ansigt på vej ned af havebakken gør tiden brugt i haven det hele værd.