Blog, Livsstil, Mandesager, Oplevelser

Få ekstra energi i træningscenteret med pre workout

pre workout
rasmusblog

Oplever du indimellem, at du ikke orker cykle forbi træningscenteret efter en endt arbejdsdag? Det kan nogle gange være næsten umuligt at mønstre den nødvendige energi, så du kan få trænet kroppen. Det er dog enormt vigtigt med motion både for dit fysiske og mentale helbred. Hvis du leder efter et boost til din træning, kan du prøve pre workout.

Hvad er pre workout?

Hvis du har brug for ekstra energi, så er pre workout kort og godt en super nem og hurtig måde at få ekstra pep før en træning. Med ekstra energi kan du lettere give den gas og ikke miste pusten undervejs. Oveni er det lettere at holde fokus på din træning, når du ikke føler dig træt og ugidelig.

Der er flere måder, hvorpå du kan øge din energi inden træning. Du kan spise et måltid mad eller bruge særlige tilskud; det handler kort og godt om at få tilført ekstra energi, inden du kaster dig ud i fysisk aktivitet. Du kan finde et stort udvalg af tilskud til før træning i butikker og på webshops, der forhandler træningsudstyr og -tilskud.

mere energi

Få hurtig energi inden træning med kosttilskud

Selvom du selvfølgelig kan spise et måltid mad, så kræver det, at du har madpakken med, og at du kan træne på fuld mave. Hvis et måltid er for meget for dig, findes der derfor forskellige kosttilskud, der kan give dig dit ønskede boost.

Disse kosttilskud kommer i forskellige former:

  • BCAA
  • Koffein
  • Kulhydrater

De har hver deres fordele og ulemper, der gør dem oplagte til forskellige typer af træning.

BCAA til styrketræningen

Hvis du træner for at opbygge muskelmasse, så er det en god ide at supplere med BCAA inden træning. BCAA er en forkortelse for Branched Chain Amino Acids, der betyder forgrenede aminosyrer. Pre workout med BCAA indeholder de 3 essentielle aminosyrer: leucin, valin og isoleucin, der har stor betydning for proteinsyntesen. Ved at indtage BCAA kan du forhindre muskeltab under hård, fysisk træning. BCAA er derfor oplagt til dig, der gerne vil træne hårdt og sikre de bedste betingelser for muskeløgning.

Hurtig energi med koffein

Kaffe og andre koffeinholdige drikke er kendt for deres oplivende egenskaber. Derfor kan du bruge pre workout med koffein, hvis du har brug for ekstra energi og udholdenhed til din træning.

Til løb og andre former for cardio, kan koffein bidrage med mindre træthedsfornemmelse og derfor mere udholdenhed.

Under styrketræning vil du kunne opleve, at du ikke går død midt i din træning, hvis du får koffein inden. Det har ikke nogen betydning for din styrke, men den ekstra energi betyder, at du kommer igennem dit træningsprogram.

Kulhydrater er kroppens energikilde

Når du spiser en almindelig kost, så vil størstedelen af din energi stamme fra kulhydrater. Det er kroppens naturlige energikilde, så hvis du spiser en normal kost, vil dine glykogendepoter ofte være fyldte, når du starter din træning.

Hvis du dyrker sport, der kræver udholdenhed, kan du som pre workout supplere med kulhydrater enten i form af sukkerholdige drikke eller maltodextrin. Maltodextrin er et hurtigoptaget kulhydrat, der giver et boost energi. Det sikrer at dine glykogendepoter får ny energi, som de tappes under træningen.