Blog

En barndom på rampen

https://www.legehjulet.dk

Skating er en vild interessant kultur. Der er meget teknik i at stå på et skateboard, men mange gør det. På nettet kan man finde en kombination af sjove videoer af skatere der fejler i sidste øjeblik og skatere der nailer selv de mest forbløffende stunts. På hverdagsplan når man går forbi nogle af de steder, hvor børn og unge kan finde på at skate, så opdager man at skating ikke kun er en voldsom kultur. Der er måske tre eller fire som direkte står på brættet og forsøger at glide henover en jernstolpe eller springe ned fra trappen. Det interessante er de fem til seks andre som sidder eller står ved trappen og snakker.

En opmuntrende og inspirerende kultur

At skating kulturen ikke bare foregår i skaterparker men også på nettet siger allerede en del om det sociale. Børn og unge kan bruge tid på at lære at bare stå på et skateboard, men når de står der, så åbner en masse muligheder sig. At give skateboard til børn er en god måde at give dem en chance for at gøre noget til hvad de vil gøre det til. Du skal bare give dem chancen for at lære at se mulighederne. Når de er inde i kulturen så begynder de at kigge på nettet efter inspiration. De snakker med folk og danner venner indenfor skatingmiljøet der giver en meget unik sportsrelation vi ikke ser mange andre steder.

Yderligere kan man nævne den kreative vinkel. Skating blev ikke interessant fordi folk stod på et bræt med fire hjul, og legebørn ved dette. De vil finde det kedeligt at stå der, og vil derfor finde en måde at gøre det sjovt på. Her kommer jagten på spænding og forsøgene på at lave tricks man kan smide på nettet. Og falder de så har de en masse omkring sig der vil hjælpe dem op på hesten igen.

https://www.legehjulet.dk

Sikkerhed er dog vigtigt!

Man kan ikke dyrke sport uden at få lidt knups. Det kommer med at være aktiv. Problemet er at jagten på stunts også de højder som visse ramper kan komme i, gør at det ikke altid bare er knups. Det er måske også vigtigere i starten hvor barnet skal lære at holde ballancen, at du har købt sikkerhedsudstyr såsom hjelm, knæ- og albuebeskyttere.

Alle skatere har sådan nogle historier om at de ville lave et trick og lavede en fejlberegning der ledte til en åben førstehjælpskasse. Sådan en kan det også være vigtigt at anskaffe sig til lejligheden! Forvent dog at jo mere tilvænnet dit barn vil blive med skateboarding, jo mindre ser du sikkerhedsgrejet blive brugt. Til gengæld vil du også kunne blære dig mere på de sociale medier. Som barnet vokser op og laver flere og flere tricks, vil de og deres venner dele videoer med tricks og spas fra skaterparken. Det er her de ægte beviser på at du gjorde det rigtige ved at investere i et skateboard til dit barn. Du ser vennerne, tricksene og ikke mindst glæden ved skaterkulturen i dit barns ansigt.